Inici   >   Tecnologies   >   Ciberseguretat

TECNOLOGIES HABILITADORES

Ciberseguretat

Tecnologies habilitadores essencials per al desenvolupament d’una societat democràtica inclusiva, confiable i una economia digital exitosa. Abraça tecnologies amb les quals garantir la protecció completa de les dades, protegir les comunicacions digitals i les transaccions digitals. Són tecnologies constantment en evolució, com a resposta al constant desenvolupament tecnològic i a les amenaces emergents. Les tecnologies de ciberseguretat són transversals a les altres tecnologies habilitadores i cobren rellevància en les tecnologies de Ciències de la Vida (p. ex., per a la protecció de dades mèdiques o la protecció d’infraestructures TEIC a càrrec de processos biològics), les tecnologies de Fabricació Avançada (p. ex., per a la protecció i bon funcionament de les infraestructures i processos industrials, així com de la propietat industrial).

TECNOLOGIES DE SEGURETAT I PROTECCIÓ DE DADES

S’utilitzen per a protegir la informació d’una organització o individu d’accessos no autoritzats o d’atacs cibernètics. Aquestes tecnologies inclouen mesures de seguretat física, com a càmeres de vigilància i panys d’alta seguretat, així com mesures de seguretat lògica, com a contrasenyes segures i xifratge de dades.

AUTOMATITZACIÓ DE SEGURETAT I DETECCIÓ DE VULNERABILITATS

L’automatització de seguretat i la detecció de vulnerabilitats són tècniques que s’utilitzen per a millorar la seguretat d’un sistema informàtic. Són tècniques complementàries que s’utilitzen per a millorar la seguretat d’un sistema. L’automatització permet fer tasques de seguretat de manera més eficient i ràpida, mentre que la detecció de vulnerabilitats permet identificar i corregir problemes de seguretat abans que siguen explotats per atacants.