Inici   >   Tecnologies   >   HPC Computació d’alt rendiment
TECNOLOGÍES HABILITADORES

HPC Computació d’alt rendiment

La computació d’alt rendiment (HPC, per les seues sigles en anglés) és una tècnica que utilitza sistemes de computació d’alta velocitat i alt rendiment per a realitzar càlculs i processament de dades de forma més ràpida i eficient. La HPC s’utilitza en una àmplia varietat d’aplicacions, incloent-hi la investigació científica, l’anàlisi financera i el disseny de productes. Els sistemes de HPC són especialment útils per a realitzar càlculs complexos i processament de dades en temps real, com l’anàlisi de dades meteorològiques o el processament d’imatges de satèl·lit.

SISTEMES DE PROCESSAMENT D’ALT RENDIMENT

Els sistemes de processament d’alt rendiment són aquells dissenyats per a realitzar càlculs intensius de manera ràpida i eficient. Per a aconseguir un alt rendiment, aquests sistemes solen estar compostos per múltiples processadors i utilitzen tècniques de paral·lelització de còmput.

Els processadors poden ser de diferents tipus, com CPUs (processadors centrals) o GPUs (processadors gràfics), i poden estar distribuïts en màquines individuals o en clusters de diverses màquines connectades entre si. A més dels processadors, un HPC també requereix d’una gran quantitat de memòria i emmagatzematge per a guardar les dades i resultats dels càlculs. Alguns sistemes també inclouen dispositius d’entrada/eixida ràpids, com a discos durs d’estat sòlid o targetes de xarxa d’alta velocitat, per a transferir dades de manera eficient.