Inici   >   Sobre INNDIH   >   eDIH

eDIH

​El Programa Europa Digital (2021-2027) de la Unió Europea promou la tranformació digital de la societat i la economia dels seus països membres. Amb aquesta finalitat, la Unió Europea des de l’any 2016 ha desenvolupat el concepte de Centres d’Innovació Digital (CIDs, també coneguts com Digital Innovation Hub o DIH per les seues sigles en anglés) com a ecosistemes de col·laboració orientats a proporcionar serveis que impulsen la incorporació de solucions per la digitalització de productes, serveis i processos, especialment a les xicotetes i mitjanes empreses.

Per a això aquests centres estan constituïts pels diversos agents, com ara universitats, centres de R+D privats i públics, associacions industrials, cambres de comerç, incubadores i acceleradores, amb múltiples complementarietats entre ells.

En els Centres d’Innovació Digital es disposa dels recursos humans i de la infraestructura tecnològica necessària perquè les empreses accedisquen als coneixements, l’experiència i la tecnologia d’última generació.

Al mateix temps, els Centre d’Innovació Digital operen com una “finestreta única” a través de la qual, s’oferirà la informació, els serveis, i les instal·lacions necessàries perquè les empreses puguen afrontar amb èxit els seus processos de transformació digital.